Yönetmen Sam Mendes yeni filmi ‘’1917’’de sinemaseverleri 1. Dünya Savaşı dönemine götürüyor.

Sam Mendes’in 1. Dünya Savaşı draması ‘’1917’’den ilk fragman yayınlandı. Yayınlanan fragmanda, savaş alanındaki binlerce askerin hayatına mâl olabilecek vahşi bir saldırıyı önlemeye çalışan grubun baskı altındaki atmosferine tanıklık ediyoruz.

1917 yılı, 1918’de sona eren 1. Dünya Savaşı’nın dördüncü yılı olarak tarihe geçmişti. Filmde 1917 yılında, 1. Dünya Savaşı sırasında iki İngiliz askere verilen neredeyse imkansız bir görevin hikayesi anlatılıyor. İki asker düşman topraklarına sızıp, içlerinden birinin kardeşinin de içinde bulunduğu birliğe ulaşıp onları ölümcül bir tuzaktan kurtarmak için emir alıyorlar ve bunun için yola çıkıyorlar.

Daha önce ‘’American Beauty’’ ile Oscar ödülü kazanan Sam Mendes, ‘’1917’’nin yönetmenliğini üstlenmesinin yanı sıra Krysty Wilson-Cairns ile beraber senaryosunu da yazmış. Filmin geniş oyuncu kadrosunda Colin Firth, George MacKay, Dean-Charles Chapman, Benedict Cumberbatch, Mark Strong, Andrew Scott ve Richard Madden yer alıyorlar. Mendes’in yönettiği diğer filmler arasında “Road to Perdition”, “Revolutionary Road”, “Skyfall” ve “Spectre” bulunuyor.

‘’1917’’nin gelecek yılın Ocak ayında gösterime girmesi bekleniyor.

Kaynak: FilmHafızası